Akwamat

 

Nooit meer natte matrassen!!

Klamme, vochtige matrassen. Beschimmeld beddengoed. Een benauwde 'slaapkamerlucht'. Allemaal veroorzaakt door een teveel aan condens en transpiratievocht in de kussens en matrassen van uw boot of caravan. Ongezond, onhygiŽnisch en onnodig! Heeft u ook last van natte matrassen?

Het probleem

Oplossing
De werking
De productie

 

 

Het probleem

 

Gemiddeld verliest een mens ongeveer een halve liter lichaamsvocht per nacht. Dit wordt opgenomen door de matras en vindt vervolgens zijn weg naar de omgeving via de ventilatieopeningen van spiraal, lattenbodem of boxspring. 

In boot, caravan, camper of vouwwagen kennen we deze 'luxe' echter niet. Het matras ligt direct in de kooi of op de banken. En aangezien hout, staal, polyester e.d. (praktisch) ondoordringbaar zijn voor water, hoopt al dat transpiratievocht zich op onder het matras en kussens.

Dit verschijnstel wordt nog versterkt door hoge luchtvochtigheid in uw vrijetijdsbehuizing en de meestal matige ventilatie en condensvorming.

Het gevolg van dit alles is dat u eigenlijk dagelijks de matrassen moet luchten. Op een regenachtige dag gewoon onmogelijk. En ondanks alles komt op den duur dan toch het 'weer' in het matras en beddengoed. Dus maar weer vervangen of de prijs van ongezonde slaapomstandigheden accepteren.

 

 

 

 

 

 

Oplossing

 

Bevestig de Akwamat eenvoudig onder uw bestaande kussens of matras. De luchtige structuur van de Akwamat zorgt voor een optimale ventilatie onder uw slaapplaats. Het houdt u warm, uw matras droog en ligt nog beter ook!!!

De Akwamat ondermatras is gemaakt van natuurlijke materialen, nl. de sterke vezels van de kokosnoot en natuurlatex van de rubberboom. Meer hebben wij niet nodig!!

Het stroeve oppervlak van de Akwamat voorkomt het wegglijden van de kussens.

Als u dagelijks de zithoek tot bed ombouwt, kunt u het beste de Akwamat in de maten van uw kussens snijden of knippen en met klittenband bevestigen.

 

 

 

 

 

 

De werking

 

De 1 1/2 cm dikke matten nemen het transpiratie -en condensvocht uit de matras op en ventileren het als het ware weg dankzij de open structuur. Om het vochtgeleidend vermogen van de Akwamat te bevorderen is het wenselijk dat enige ventilatieopeningen in de bedbodem worden aangebracht. Indien onmogelijk zorgt u dan dat de Akwamat aan de zijkant(en) of bij het hoofd en/of voeteneind vrij kan ventileren. Door het draaien van het lichaam in de slaap ontstaat in de Akwamat een pompwerking, die het wegventileren van vocht extra bevordert. De Akwamat is blijvend ventilerend, absoluut rot -en schimmelvrij en gemaakt van uitsluitend milieuvriendelijke materialen.

 

 

 

 

 

 

 

De productie

 

De mat wordt gemaakt van kokosvezels en natuurlatex. De vezels worden gewonnen uit de bast van de kokosnoot en de latex wordt getapt van de rubberboom. Deze grondstoffen worden steeds opnieuw door de natuur voortgebracht zonder het ecologisch evenwicht te schaden. De kokosvezels worden eerst gesponnen en vervolgens via een ingenieus procťdť tot matten geweven. Hierover wordt vervolgens een dun laagje natuurlatex gesproeid. De matten worden vervolgens onder druk tot gelijkmatige platen geperst, die daarna gevulkaniseerd worden. Zo zijn veerkracht en vorm voor vele jaren gegarandeerd.